Anasayfa  |   İletişim  | EN  |
Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
Bize Ulaşın
Mesajınız
Bize Ulaşın
FSMVÜ | Kırkyama İstanbul!
Kırkyama İstanbul!

29 Mayıs 2017

Üniversitemiz ve Beykoz Belediyesi’nin katkılarıyla Geleneksel Sanatlar Derneği’nin düzenlediği İstanbul temalı Kırkyama Yarışması’nın sergi açılışı ve ödül töreni Beykoz Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Geleneksel Sanatlar Derneği Başkanı Ahmet Akcan, üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Aydın Uğurlu ile Yrd. Doç. Dr. Ülkü Gezer’in katıldığı ödül töreni birçok sanatseveri ağırladı.

Farklı kumaşların bir araya getirilip değişik şekiller verilerek dikilmesiyle yapılan kırkyama sanatının tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen yarışmada, İstanbul’un farkı yüzleri anlatıldı. Serbest ve geleneksel tasarım dallarında İstanbul’un anlatıldığı yarışmanın jüri üyeleri arasında üniversitemiz Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aydın Uğurlu, Prof. Dr. Zeki Fındıkoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Ülkü Gezer ile Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Akın Oktay da yer aldı. Yarışmaya 60 eser gönderildi. İlk 3 dışında seçici kurul özel ve sergileme ödüllerinin verildiği değerlendirmede 10 kişi ödül almaya, 22 kişi eserlerini sergilenmeye layık bulundu. Serbest tasarım dalında birinci Oya Altınkök, ikinci Saime Sakmarlı, üçüncü Güner Ata; birincilik ödülüne layık eserin bulunamadığı geleneksel tasarım dalında ikinci Fatma Büyük, üçüncü ise Damla Şentürk oldu. 



  • https://gse.fsm.edu.tr/resimler/upload/DSC_04972017-06-06-01-32-37pm.JPG
    Kırkyama İstanbul Yarışması
  • https://gse.fsm.edu.tr/resimler/upload/DSC_05112017-06-06-01-32-37pm.JPG
    Kırkyama İstanbul Yarışması
  • https://gse.fsm.edu.tr/resimler/upload/IMG_54672017-06-06-01-50-19pm.JPG
    Serbest Tasarım Dalı Birincilik Ödülü
  • https://gse.fsm.edu.tr/resimler/upload/IMG_54652017-06-06-01-50-42pm.JPG
    Geleneksel Tasarım Dalı İkincilik Ödülü

Kurumsal
E-Posta
İnsan
Kaynakları
SKS
FSM
Otomasyon
International Relations
FSM SEM
ALUTEAM
KURAM
FSM
TÜMER
Kariyer
Merkezi